Actueel in Blesdijke

Preventieve eikenprocessierupsbestrijding

Eikenprocessierups en bestrijding De eikenprocessierups is de larve van de eikenprocessievlinder en kan in het rupsenstadium gezondheidsklachten geven. Om deze overlast te voorkomen starten wij halverwege april met het preventief bestrijden van de rups. Bij deze bestrijdingswijze worden de eiken die aan de weg staan behandeld met nematoden (microscopisch kleine wormpjes: ‘aaltjes’). Op deze wijze wordt de rups bestreden voordat hij schadelijk is.

Moment van bestrijding De bestrijding vindt plaats in april en mei. Voor de actuele planning verwijzen wij u naar de projectpagina EPR Weststellingwerf op onze website www.roeltimmerman.nl. De planning wordt dagelijks geactualiseerd. Omdat de werkzaamheden weersafhankelijk zijn, is het nooit precies te zeggen, wanneer wij de eiken bij u in de straat komen behandelen. De werkzaam-heden vinden plaats in de avonduren en kunnen tot in de nacht voortduren. U kunt mogelijk enige geluidsoverlast ervaren. 

Particuliere eiken Wij bieden u graag de mogelijkheid om uw particuliere eiken ook preventief te behandelen tegen EPR. Indien u hiervoor belangstelling heeft kunt u zich aanmelden via het contactformulier op de projectpagina EPR Weststellingwerf op onze website www.roeltimmerman.nl. 

Vragen? 
Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de projectpagina of via WhatsApp op 06-58930078.